Здравейте,
Имам следното питане. Фирма въвежда МСФО 16 от 01/01/2019, прилага миждународни стандарти. В отчетите към ТР иска да покаже - Актив с право на ползване/Задължение по лизинг в баланса, в ОПР амортизация по МСФО 16 и т.н. Какви според вас трябва да са наименованията на тези "пера" или трябва да се се третират с посочените по-горе?
Благодаря и успешен ден.
Здравейте,
И аз имам фактура от букинг за комисионна, но не съм регистрирана по ДДС. Трябва ли да се регистрирам задължително или има и друг начин?
Благодаря предварително и хубав ден.
Здравейте колеги,

Ивам следния казус:
Фирмата, в която рабатя има касов апарат. Сключена е сделка, коята е бартерна. В този случай, аз трябва ли да издам касова бележка по тази сделка, въпреки че няма да получа реално пари?
Благодаря и преятен ден.
create, благодаря, разбрах.
Добър вечер, колеги,

Имам следното питане: Може ли баща да ползва неплатен отпуск за гледане на дете до 3 годишна възраст? Майката си гледа дедето до навършване ан 2 години, но след това иска да ес върне на работа и бащага да пордължи с отглеждането. И давамата родители са си живи и здрави. прочетох в КТ за неплатените отпуски, но по-скоро се пообърках отколкото да си отговоря на въпроса. Ако има право, при какви условия? До сега не съм се сблъсквала с подобен казус и ще съм ви благодарна ако имате някаква яснота по него.
Приятна вечер и весели празници.
Здравейте колеги,

Имам наемодател физическо лице. В тази прословута бележка на ред 4 съм си написала брутната сума 2640 по 660 лв на тремесечие. Въпросът ми е за ред 4.1, 4.2, 4.3 там попълваме пак брутната сума от 660лв нали?
Фирмата е ЕООД. В края на годината(2012) издава бележка по чл. 45, ал.2, т.1,2,3 от ЗДДФЛ - за положен личен труд на управителя.  По тази бележка данъка е 222лв. При при попълване на личната декларация на управителя, вместо в удържан съм го сложила в дължим този данък. Така и Юр. и физ. лице дължът по 222лв.
Здравйте, колеги,
Имам следния казус.
Току що открих, че съм направила грешка при попълването на декларация по чл.50 от ЗДДФЛ, на наш клиент. Въвела съм данък, който се дължи от фирмата му и в неговата лична декларация. Така се получава, че дължи данък и от двете места. Реално данъка се дължи само от юридеческото лице. Какво е необходимо да напавя, за да коригирам декларацията му и тоза данък да отпадне. Междувременно физическото леца си е превело данък и по ЕГН и по БУЛСТАТ. Мога ли да искам след направените промени да му възстановят данък като физ. лице?
Благодаря предвалително и хубав петъчен ден.
Здравейте, колеги,

Не ни стига четенето всяка година на новостите по промените, че и изпит да държим. От това по-голямо поддържане на знанията здраве му кажете. Аз съм твърдо против.